جولان کرونا، حکایت سفرها و عادی انگاری مردمان
جارستان به نقل از ایرنا؛ کرونا این روزها و ماهها تبدیل به واژه نامآشنای پرتکراری شده که از بهمنماه در کشور قد علم کرد و در این ماهها، ویروس کرونا با مردمانی مهمان نواز همراه شد، سفرها رفت و با تکثیر خود، دنیا را به تصرف در آورد. بهار و تابستانی که انتظار می رفت
جارستان به نقل از ایرنا؛ کرونا این روزها و ماهها تبدیل به واژه نامآشنای پرتکراری شده که از بهمنماه در کشور قد علم کرد و در این ماهها، ویروس کرونا با مردمانی مهمان نواز همراه شد، سفرها رفت و با تکثیر خود، دنیا را به تصرف در آورد.
بهار و تابستانی که انتظار می رفت کرونا ضعیف تر و واکسن آن نیز کشف شود، گذشت و کووید- ۱۹ تمامی پیشبینی ها را با قدرت نمایی و جهشی که در این مدت از خود نشان داد، بر هم زد و اکنون اعلام می شود که دیگر نه زمان رفتن این ویروس مشخص است و نه زمان کشف واکسنی برای آن؛ چرا که این ویروس، متغیر و بیماری آن با علایم متعدد و متنوع بروز و ظهور می یابد…
گیلان دومین استان درگیر در جریان شیوع کرونا بود که موج اول بیماری که با شدت و حدت زیادی استان را دربرگرفته بود با یک عزم جدی و همگانی مسؤولان و مردم کنترل شد؛ اما با برداشتن محدودیت هایی که دیگر نه تنها در کشور، بلکه در جهان ادامه آن میسر نبود، دوباره زندگی عادی جریان یافت و همزمان نیز عادی انگاری ها و سهل انگاری ها و بی توجهی ها به این ویروس بیشتر و بیشتر و رعایت توصیه های بهداشتی هر روز کمرنگ تر شد.
گرچه گهگاه برای انجام امور و کارهای روزمره ناچار از حضور در اجتماع و جمع ها هستیم اما نمی توان این نکته را نادیده انگاشت که اگر تمامی مردم تا حد امکان رعایت موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را داشته باشند، دست کم شیوع ویروس و بروز این بیماری به حداقل می رسد و شاید یافته های پزشکی برای مهار آن نیز تا آن زمان به دستمان برسد.
هفته هاست که تهران و گیلان و چندین استان دیگر کشور به دلیل عدم رعایت و یا به عبارتی کم توجهی دوباره مردم به توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتی، در شرایط قرمز شیوع کرونا قرار گرفته اند و این روزها بر شدت و حدت شیوع ویروس و بروز بیماری کووید-۱۹ افزوده می شود؛ تا جایی که دولت مجبور به اعمال محدودیت ها و تعطیلی هایی شده است. اما متأسفانه همچنان شماری از مردم به جای آنکه در خانه بمانند تا از یورش این ویروس در امان باشند، کولهبار سفر را می بندند تا در این مجال، آب و هوایی عوض کنند و از دم و دود و ویروس شهرهای آلوده خلاص شوند و به طبیعت استان های شمالی پناه آورند.
حال آنکه همه جا آلوده است و حتی اگر خود آنان نیز سلامت باشند، با این جابه جایی ها آلوده می شوند و آلودگی را هم توسعه می دهند و کرونای آماده انتقال از فردی به فردی دیگر از این فرصت برای انتقال بهره می گیرد و به قول دوستی، این کروناست که اکنون به مسافرت می رود؛ نه مردم.
به گفته دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت و درمان؛ هر فرد آلوده می تواند افزون بر ۴۰۰ نفر را بیمار کند و در واقع، خطر سفر، دو سویه هم برای مسافران و هم ساکنان آن سرزمین است چراکه به طور معمول مسافران در بازارها و مکان های عمومی پر ازدحام حضور می یابند.
در همین حال شماری از مردم گیلان ضمن تاکید بر رعایت موازین بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، معتقدند که باید در زمان تعطیلی، در برخی استان ها به دلیل افزایش کرونا محدودیت های ترددی نیز اعمال شود تا اهداف مقابله با کرونا تحقق یابد.
یک شهروند می گوید: گیلانی ها مردمانی مهمانپذیر هستند و زندگی و وجود قومیت های مختلف در این سرزمین، موید همین موضوع است اما مسافران باید در چنین شرایطی که می توانند ناقلی برای گسترش ویروس کرونا از استان شان در این دیار باشند و یا بالعکس از این خطه ویروس کرونا را به دیارشان سوغات برند، از سفر بپرهیزند.
نازنین غلامی افزود: همه ما در شرایط سختی بسر می بریم و به یقین، انسان پس از مدتی کار، نیاز به استراحت دارد اما باید این واقعیت را نیز در نظر داشت که کسی که سفر می آید، به طور معمول قصد استفاده از طبیعت و مکان های گردشگری و دیدن مناظر منطقه را دارد که این خود، حضور جمعیتی را در این مکان ها رقم می زند که نمی توانند تمامی موارد بهداشتی را رعایت کنند و شاید کرونا در همان نقطه در کمین شان باشد.
یک پرستار نیز که به یاد همکاران از دست داده اش در مسیر خدمت اشک در چشمانش حلقه می زند، گفت: مردم باید خود به نتیجه برسند که سفر رفتن شان در چنین شرایطی صحیح نیست؛ باید شرایط بیماران کووید- ۱۹ و بیمارستان ها و تلاش های کادر درمان را به چشم ببینند تا باورشان شود.
او افزود: زمانی که مردم تمام وقت در منازل شان نشستند، پزشکان و پرستاران و تمامی عوامل کادر درمان جان شان را در کف دست گرفته برای بهبود و کمک به سلامت و تداوم زندگی بیماران تلاش کرده و می کنند؛ اکنون هشت ماه است روی آرامش ندیده ایم؛ در این شرایط از مردم نیز انتظار است اگر برای سلامت خود و عزیزانشان اهمیت قائل نیستند، حداقل به خانواده ما رحم کنند.
حسین مسافری با اصالت گیلانی که به گفته خودش به دلیل بیماری پدر مجبور به سفر شده است، او می گوید: اگرچه باید سعی کرد تا در چنین شرایطی به سفر غیر ضروری نرفت اما باید این موضوع را به خاطر داشته باشیم که مردم هر منطقه، خود نیز در شیوع کرونا و حتی حضور مسافران نقش دارند.
وی افزود: وقتی مسافران، عادی انگاری مردم یک منطقه را ببینند، به نظرشان می رسد که اگر خطری می بود اول همان مردم خود باید رعایت می کردند و در صورتی که مردم هر منطقه ماسک بزنند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، مسافر نیز تحت تاثیر همان محیط قرار می گیرد و حداقل حضورش با رعایت پروتکل های بهداشتی همراه می شود.
بسیاری، افزایش بیماران کرونایی در استان را مرتبط با افزایش حضور مسافران می دانند و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان بر این موضوع صحه گذاشته و می گوید: در هفته های اخیر آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در بخش های “بستری و سرپایی” و میزان مرگ و میر در استان سیر صعودی یافته است.
دکتر ارسلان سالاری در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا هفته گذشته افزود: شاهد حضور مسافران زیادی در گیلان هستیم؛ ضمن آنکه رعایت پروتکل ها کمرنگ شده و این عوامل موجب افزایش آمار مبتلایان به کرونا در این استان شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز از مسافران خواست تا در تعطیلات پیش رو، برای حفظ جان خود و دیگران به گیلان سفر نکنند.
دکتر آبتین حیدرزاده با اشاره به تعطیلی برخی استان ها گفت: با توجه به وضع قرمز تهران و نیز گیلان و افزایش مبتلایان به کرونا در این خطه، مسافرت های مردم به شمال کشور چالشی جدی برای کادر بهداشت و درمان گیلان خواهد بود که امکانات درمانی کافی برای پاسخگویی به نیازهای عادی هم ندارد.
وی گفت: آن دسته از افرادی که در مسافرت به سر می برند در محل اسکان خود بمانند و از مهمانی رفتن خودداری کنند.
حیدرزاده افزود: در صورت حضور در اجتماع، حتماً از ماسک استفاده شود و مردم دست هایشان را هم مرتب با آب و صابون بشویند.
هفته گذشته نیز بر اساس آمار اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان، ۱۰۹ هزار و ۸۸۱ دستگاه خودرو ظرف مدت دو روز (شانزدهم وهفدهم مهرماه) به استان وارد شد که این تعداد ورودی خودرو نسبت به دو روز قبل از آن ۳۸.۵ درصد افزایش داشته است.
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان؛ بیشترین ورودی به استان مربوط به محور آزادراه قزوین- رشت با ۵۲ هزار و ۶۴۹ دستگاه خودرو و بیشترین خروجی از محور چابکسر- رامسر با ۳۰ هزار و ۷۹۸ دستگاه خودرو بوده است.
همچنین در روز بیست و سوم مهرماه، ۵۸ هزار و ۸۸۶ ورودی به استان ثبت شد که این میزان در مقایسه با آمار ۴۳ هزار و ۵۵۳ خودرو در بیست و دوم مهرماه، نشاندهنده افزایش ۶.۵ درصدی خودروها به این استان است.
پس از اعمال محدودیت ها برای پنج استان، در گیلان نیز مسیرها و تفرجگاهها بسته شد
در همین ارتباط استاندار گیلان با اشاره به وضع قرمز کرونایی استان و روند افزایشی مبتلایان و بستریشدگان در بیمارستانها، شب گذشته اعلام کرد: همه تفرجگاه ها و مراکز تفریحی استان مسدود است و به فرمانداران تأکید شده بر استمرار این تعطیلی ها نظارت کافی داشته باشند.
ارسلان زارع با اشاره به شرایط استان بر لزوم پرهیز هموطنان از سفر به گیلان تأکید کرد و از آنان خواست که در این ایام بویژه به استان سفر نکنند.
وی، سفر را یکی از مهمترین عوامل انتقال کرونا خواند و به افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس در استان اشاره و اضافه کرد: بیشتر بیمارستان ها در زمان حاضر درگیر ارائه خدمات به بیماران مبتلا هستند و نباید حساسیت ها نسبت به این بیماری کاهش یابد.
زارع گفت: باید همه مردم ضمن استفاده از اقلام مراقبتی به خصوص ماسک و رعایت توصیه های بهداشتی، از انجام اقداماتی همچون سفر که موجب شیوع بیشتر ویروس می شود، بشدت پرهیز کنند.
استاندار گیلان، عادی انگاری نسبت به بیماری را اقدامی خطرناک دانست که منجر به بروز بحران می شود و ادامه داد: در منظور مدیریت شرایط تمامی بوستان ها و مراکز تفریحی و گردشگری در نقاط مختلف استان تعطیل است.
نماینده عالی دولت در گیلان همه مناطق استان را طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی آلوده به ویروس ذکر و اضافه کرد: مدیریت این شرایط دشوار نیازمند همکاری مردم و تقویت حس مسؤولیت شناسی اجتماعی است و این انتظار را از عموم هموطنان داریم که برای قطع چرخه ویروس کرونا به مسؤولان یاری رسانند.
با اجرای محدودیت برای پنج استان، ترافیک جاده ای گیلان کاهش یافت
رئیس پلیس راه گیلان نیز با اشاره به ممنوعیت تردد برای پنج استان کشور، گفت: اگرچه گیلان جزو این پنج استان نیست اما به دلیل اینکه بیشترین تردد به گیلان در زمان تعطیلات از سمت تهران به رشت است، این محدودیت ها موجب کاهش ترافیک در جاده های استان در روز گذشته و امروز شده است.
سرهنگ جاور صفاری در گفت وگو با ایرنا با اشاره به ترافیک پرحجم چهارشنبهشب گذشته در ورودی استان به سمت رشت، اظهار کرد: این ترافیک پس از ساعت ۱۲ شب کاهش یافت و در زمان حاضر ترافیک عادی و روان است.
وی تصریح کرد: هفته قبل که این محدودیت های تردد برای استانی اعمال نشده بود، شاهد ترافیک تردد به استان بودیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان نیز گفت: روز بیست و سوم مهرماه محدودیت های ترددی برای رفع نیاز مردم در صورت ضرورت سفر وجود داشت اما اکنون پایانه ها باز است و سفر با ناوگان حمل و نقل عمومی از تهران به رشت و بالعکس انجام می شود.
فریبرز مرادی افزود: البته این موضوع جدیدی نیست و در تمام مدت شیوع کرونا پایانه ها برای جلوگیری از برز مشکل برای مردمی که ضرورت به انجام سفر دارند، پایانه ها باز بوده است.
وی خاطر نشان کرد: با وجود نبود محدودیت تردد برای پلاک های عمومی، تمامی پروتکل های بهداشتی به طور دقیق اجرا می شود که به همین منظور در اتوبوس ها به جای بسته تغذیه، بسته ای حاوی ماسک و دستکش یکبار مصرف به مردم داده می شود و مواد ضدعفونی کننده نیز در اتوبوس برای استفاده عموم تعبیه شده است.
وی اظهار کرد: همچنین درخودروهای سواری ناوگان حمل و نقل عمومی فقط سه نفر مسافر سوار می شوند و ماسک نیز در اختیار مسافران قرار می گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای گیلان در ادامه برای حفظ سلامت همه هموطنان اعم از خود مسافران و مردم ساکن در این منطقه خواست تا در شرایط کرونایی از سفر کردن بپرهیزند.
اگرچه بسیاری از مردم گیلان انتظار داشتند تا دست کم محدودیت های تردد برای خودروها در این تعطیلات در این استان اعمال شود اما این نکته را از یاد نبریم که بیش از هر قانونی مردم خود باید به سلامتی شان اهمیت دهند؛ این همه هزینه های سنگین از سوی دولت ها برای مقابله با این بیماری و آمار روزانه ای از مرگ و میر افراد نشان دهنده خطرناک بودن این بیماری است.
شاید آن مسافری که گفت مردم هر منطقه اول خود پروتکل های بهداشتی را به طور دقیق باید رعایت کنند، آنچنان بیراه نگفته باشد؛ چراکه به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان، میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور و در این استان کاهش یافته است و در بسیاری از دستگاه ها، پمپ بنزین ها و اماکن عمومی و غیره شلوغ بوده و در آنها پروتکل ها رعایت نمی شود.
به گفته سالاری؛ رعایت توصیه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در پاساژها حدود ۴۰ درصد، رستوان ها حدود ۷۰، نانوایی ها حدود ۵۸، سوپرمارکت ها ۶۸ درصد، جایگاه سوخت حدود ۶۰ درصد، حمل و نقل عمومی حدود ۶۰ و مساجد و اماکن مشابه نیز حدود ۷۰ درصد است.
تا ظهر دیروز (۲۴ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۶۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۳۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۵۱۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسیده است.
برچسب ها :ویروس کرونا، تردد جاده ای، گیلان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰